Web Analytics Made Easy - Statcounter

علی آلفونه می‌نویسد شهید سلیمانی پیش از هر عملیات، تک‌تک نیروهایش را در آغوش می‌گرفت و پس از عملیات نیز به خاطر این‌که خودش شهید نشده، از شهدا تقاضای عفو و بخشش می‌کرد.

سرویس جهان مشرق - «علی آلفونه» کارشناس و متخصص مسائل سیاسی و نظامی، سال ۲۰۱۱، مقاله‌ای را در نشریه‌ی اندیشکده‌ی «مؤسسه‌ی تحقیقات سیاست عمومی امریکن‌اینترپرایز[۱]» درباره‌ی شیوه‌ی فرماندهی و زندگی نظامی سردار سلیمانی منتشر کرد[۲].

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او در این مقاله سعی دارد با ارجاع به سخنرانی‌های شهید سلیمانی و تاریخ به جا مانده از جنگ تحمیلی عراق، عملکرد نظامی و مدیریتی سلیمانی را معرفی کند. گفتنی است آلفونه این مقاله را در تیرماه سال ۱۳۹۰ و پس از تحریم سردار سلیمانی توسط دولت باراک اوباما منتشر کرده است.

«علی آلفونه» متفکر سیاسی حوزه‌ی سیاست خاورمیانه و روابط بین‌الملل است که به عنوان کارشناس امور ایران و سپاه پاسداران در بسیاری از اندیشکده‌های آمریکا نظریه‌پردازی می‌کند. وی کارشناس سابق اندیشکده‌ی آمریکایی «مؤسسه‌ی امریکن‌اینترپرایز» و عضو ارشد فعلی «مؤسسه‌ی کشورهای عربی خلیج [فارس] در واشینگتن» است.  (+)

مشرق طی دو گزارش توضیحاتی را درباره‌ی گزارش‌های آلفونه در نشریه‌ی اندیشکده‌ی «مؤسسه‌ی امریکن‌اینترپرایز» خدمت مخاطبان محترم ارائه می‌کند. آن‌چه در ادامه می‌خوانید، بخش دوم از این مجموعه گزارش است. بخش اول را می‌توانید از این‌جا بخوانید.

سردار سلیمانی در خاطرات خود نقل می‌کند پس از مهاجرتش به کرمان برای کار، به ورزش زورخانه‌ای روی آورده و اوقات فراغتش را در این زمینه می‌گذارنده است. آلفونه معتقد است زورخانه باعث ایجاد خلق‌وخوی جوانمردی در شخصیت قاسم سلیمانی شده بود. او همچنین می‌نویسد هشت سال جنگ ایران و عراق موقعیتی را برای بروز خصلت‌های جوانمردی شهید سلیمانی فراهم کرد.

نقش شهید سلیمانی در عملیات بیت‌المقدس و آزادسازی خرمشهر [دانلود]

در همین‌باره بخوانید:

›› کارشناس استرالیایی: «شهید سلیمانی» جاودانه‌تر از «قاسم سلیمانی» خواهد بود

سردار سلیمانی پیش از عملیات، تک‌تک سربازان و نیروهای خود را در آغوش می‌گرفت و با حالتی منقلب با آن‌ها وداع می‌کرد. نقل شده که او پس از هر عملیات نیز با چشمانی اشک‌بار به دلیل شهید نشدن خودش، از شهدا تقاضای عفو و بخشش می‌کرد. آلفونه می‌نویسد: «سردار سلیمانی از پایان جنگ تا امروز تقریباً در همه‌ی سخنرانی‌ها و گفت‌وگوهای عمومی‌اش یادی از شهدای جنگ کرده است.»

«علی آلفونه» (تصویر بالا) در اشاره به روحیه‌ی شهادت‌طلبی شهید سلیمانی می‌نویسد سلیمانی پیش از هر عملیاتی نیروهایش را تک‌تک در آغوش می‌گرفت و پس از عملیات نیز به خاطر این‌که خودش شهید نشده، از شهدای آن عملیات تقاضای بخشش می‌کرد.  (+)

بخشی از توضیحات «علی آلفونه» درباره‌ی ترور شهید سلیمانی [دانلود]

در همین‌باره بخوانید:

›› مأمور سابق سی‌آی‌ای درباره جذبه حاج قاسم چه گفت؟

بنابراین بی‌دلیل نیست که حتی آلفونه نیز اشاره می‌کند که نیروهای سردار سلیمانی به خاطر اخلاق و رفتار او، شیفته و دلباخته‌اش هستند. البته سردار سلیمانی با وجود اهمیتی که برای شهادت قائل بود و مثل تمام مردان خدا آرزوی خود را شهادت می‌دانست، هیچ‌گاه حاضر نبود که افرادش را بی‌دلیل به کام مرگ بفرستد. بنابراین اگر در نظر او نقشه‌های نظامی فرماندهان مافوقش منجر به مرگ غیرضروری افرادش می‌شد، بیمی نداشت که با فرماندهان خود مخالفت کند. آلفونه همچنین اشاره می‌کند که سردار سلیمانی حاضر بود برای جلوگیری از شهادت نیروهایش، جان خود را به خطر بیندازد. یکی از این موارد، زمانی بود که در تیرماه سال ۱۳۶۵ چیزی نمانده بود که به اسارت نیروهای عراقی دربیاید.

«قاسم سلیمانی» هرگز حاضر به فدا کردن نیروهایش نمی‌شد و با آن‌ها مثل فرزندان خود برخورد می‌کرد. (+)

آلفونه می‌نویسد سلیمانی با تاکتیک «موج انسانی» مخالف بود؛ در این تاکتیک نظامی، نیروهای پیاده‌نظام به صورت متراکم به جبهه‌ی دشمن حمله می‌کنند و با درگیر کردن دشمن در یک نبرد گیج‌کننده، بر آن‌ها مسلط می‌شوند. سردار سلیمانی به دلیل این‌که تعداد زیادی از افرادش در چنین عملیات‌هایی به شهادت می‌رسیدند، همواره با فرماندهان سپاه پاسداران در این‌باره مخالفت می‌کرد. سردار سلیمانی در نظر آلفونه فردی است که با تجربه‌ی سرشارش در میدان جنگ و مهارت‌های نظامی‌اش فرماندهی می‌کرد. آلفونه می‌نویسد: «سردار سلیمانی فردی عملیاتی است و در مواجهه با مشکلات تاکتیکی توانایی رهبری خود را ثابت کرده است.»

سردار سلیمانی با تاکتیک «موج انسانی» به دلیل شهادت تعداد زیادی از نیروها مخالف بود. (+)

در همین‌باره بخوانید:

›› اعتراف مقام سابق سی‌آی‌ای: آمریکا باید از راهبرد خاورمیانه‌ای قاسم سلیمانی درس بگیرد

آلفونه به مخالفت سردار سلیمانی با فرمانده‌ی وقت سپاه پاسداران برای اعزام نیرو به جزیره‌هایی در غرب اروندرود اشاره می‌کند. استدلال سلیمانی چنین بوده که «اگرچه تصرف این جزیره‌ها آسان به نظر می‌آید، اما نگه داشتن آن‌ها محال است؛ علاوه بر این، در جریان بازگشت مجبوریم نیروهای زیادی را جا بگذاریم.» فرماندهان دیگری در سپاه پاسداران نیز با این نقشه مخالف بودند، اما سردار سلیمانی بنا بر تجربه‌ی نظامی خود بر این مخالفت اصرار ورزید و در نهایت، آن نقشه کنار گذاشته شد. در موقعیتی دیگر، وقتی لشکر چهل‌ویکم ثارالله در محاصره‌ی کامل نیروهای عراقی درآمده بود، فرماندهان سپاه با طرح ضدحمله‌ای که سلیمانی پیشنهاد کرده بود، مخالفت کردند و در نهایت، ایران با شکست مواجه شد. آلفونه در این مورد می‌گوید شاید موافقت با پیشنهاد سلیمانی مانع از شکست ایران در آن عملیات می‌شد.

(از چپ) شهید مهدی باکری، شهید قاسم سلیمانی، آیت‌الله خامنه‌ای و محسن رضایی. شهید سلیمانی ترسی از مخالفت با فرماندهان خود نداشت و همواره به فکر پیروزی ایران بود. (+)

البته آلفونه در بعضی از بخش‌های مقاله به اختلاف‌نظرها میان سردار سلیمانی و فرماندهان مافوقش اشاره می‌کند و سعی دارد رابطه‌ی حاج قاسم سلیمانی را با دیگر فرماندهان سپاه، تاریک جلوه دهد. اما این در حالی است که خود او در مقاله‌ی دیگری با عنوان «شبکه‌های پنهانی ایران: حلقه‌ی درونی سردار قاسم سلیمانی[۳]» به روابط بسیار نزدیک فرماندهان سپاه با محوریت سردار سلیمانی می‌پردازد.

نظر «نبیل خوری» دیپلمات آمریکایی، درباره‌ی ترور شهید سلیمانی توسط دولت ترامپ [دانلود]

او در این مقاله به نامه‌ای اشاره می‌کند که فرماندهان سپاه پاسداران پس از استعفای محسن رضایی در سال ۱۳۷۶ خطاب به او می‌نویسند و متفق‌القول از او تقدیر کرده‌اند و بابت «شاگردی و سربازی در رکاب او خدا را سپاس گفته‌اند.» نام سردار سلیمانی در میان امضاکنندگان این نامه به چشم می‌خورد. بنابراین اختلافاتی که سلیمانی و رضایی در طول دوران جنگ داشته‌اند، چیزی جز اختلاف‌نظر حرفه‌ای آن‌ها برای عملکرد بهتر نیروهای نظامی و پیروزی ایران در جنگ نبوده است.

مستند «جنگ سایه» درباره‌ی نقش حاج قاسم در پیروزی‌های منطقه‌ای ایران مقابل آمریکا [دانلود ~ ۲۰۰ مگابایت]

در همین‌باره بخوانید:

›› روایت مستند آمریکایی از نقش حاج قاسم در «جنگ سایه» ایران با آمریکا

در پایان، آلفونه معتقد است تجربه‌ی نظامی برجسته‌ی سردار قاسم سلیمانی او را به یک فرمانده‌ی کاریزماتیک و تأثیرگذار بدل کرده است؛ فرمانده‌ای که نیروهایش را فرزندان خود می‌داند و با نیک‌مردی و اخلاقِ خوش با آن‌ها مواجه می‌شود. به تعبیر دیگر، می‌توان گفت او در برابر نظرات مافوق خود حق‌طلب بود و تجربه‌ی نظامی‌اش را به کار می‌گرفت؛ و در برابر نیروهایش متواضع و دل‌سوز بود. مقاله‌ی آلفونه بیش از ده سال پیش در حالی نوشته شده است که سردار سلیمانی هنوز به شهادت نرسیده بود. شهید سلیمانی، بامداد ۱۳ دی‌ماه ۱۳۹۸، در نزدیکی فرودگاه بغداد توسط نیروهای آمریکایی و به دستور رئیس‌جمهور وقت این کشور، دونالد ترامپ، به طرز ناجوانمردانه‌ای ترور شد.

مروری بر سوابق سردار سلیمانی از تولد در سال ۱۳۳۶ تا سال ۱۳۸۰ (+)

آن‌چه خواندید بخش دوم از مجموعه گزارش مشرق درباره‌ی مقاله‌های علی آلفونه در نشریه‌ی اندیشکده‌ی «مؤسسه‌ی امریکن‌اینترپرایز» درباره‌ی زندگی شهید قاسم سلیمانی بود.  بخش اول این مجموعه را می‌توانید از این‌جا بخوانید.

[۱] مؤسسه امریکن انترپرایز لینک

[۲] Iran’s Most Dangerous General Link

[۳] Iran’s Secret Network: Major General Qassem Suleimani’s Inner Circle Link

منبع: مشرق

کلیدواژه: بازار خودرو تحولات اوکراین قیمت سردار حاج قاسم سلیمانی حاج قاسم شهادت حاج قاسم ترور حاج قاسم شهید سلیمانی عملیات بیت المقدس آزادسازی خرمشهر عملیات بیت المقدس سلیمانی ترامپ حضرت آیت الله خامنه ای مهدی باکری جنگ تحمیلی عراق دونالد ترامپ دولت ترامپ محسن رضایی آمریکا ایران عراق جنگ ایران و عراق جنگ تحمیلی دفاع مقدس اخبار داغ خودرو قیمت های روز در یک نگاه حوادث سلامت ی امریکن اینترپرایز فرماندهان سپاه سپاه پاسداران سردار سلیمانی قاسم سلیمانی شهید سلیمانی سلیمانی پیش اندیشکده ی حاج قاسم درباره ی مؤسسه ی تجربه ی ی سردار ی نظامی ی شهید

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۵۹۲۶۳۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سردار فدوی: شهید حجازی موجب اقتدار و اوج‌گیری جبهه مقاومت شد

جانشین فرمانده کل سپاه پاسداران با اشاره به اینکه تفکر و شاخصه انقلاب اسلامی در اقصی نقاط دنیا به یک مکتب تبدیل شده است، گفت: شهید حجازی از عزیزانی است که تاثیرگذاری‌اش در جبهه مقاومت به قدری بود که عزیزان مقاومت هر مرتبه اثر خاص وجودی او را مرتباً تکرار می‌کردند.

به گزارش ایسنا به نقل از سپاه نیوز، دریادار پاسدار علی فدوی جانشین فرمانده کل سپاه در مراسم بزرگداشت سومین سالگرد شهادت سرلشکر شهید سید محمد حجازی اظهار کرد: بسیاری از ما از نظر سنی نسبت به شناخت شهید حجازی اطلاعات کافی نداریم چون شهید حجازی چند سال از ما بزرگ‌تر بود و او پاسداری از انقلاب اسلامی را از زمان مبارزه با طاغوت را آغاز کرد.

وی ادامه داد: او به نحو احسن تمام مراحلی را که می‌بایست طی کند تا به مرتبه اعلای شهادت برسد، طی کرد و در همه این مراتب و همه سال‌های طولانی مراقبت از خود شاخصه بزرگی بود که او داشت.

جانشین فرمانده کل سپاه پاسداران با اشاره به نقش شهید حجازی در محور مقاومت اظهار کرد: او یکی از عزیزانی است که تاثیرگذاری‌اش در جبهه مقاومت به قدری بود که عزیزان مقاومت هر مرتبه اثر خاص وجودی او را مرتباً تکرار می‌کردند.

وی با اشاره به حضور سردار حجازی به‌عنوان فرمانده نیروی مقاومت بسیج افزود: هنگامی که شهید حجازی جانشین فرمانده کل سپاه پاسداران بود از آنجا به رده یک نیرو رفت و نه در رده ستاد نیرو بلکه در رده یک نیرو شروع به کار کرد که حضور بیش از ۷ ساله او برکات بسیاری داشت.

سردار فدوی اظهار کرد: شهدا و شهید حجازی در اعلی علیین و مراتب بالا قرار دارند که ذهن ما به آنجا خطور نمی‌کند ولی ما می‌توانیم از شهید حجازی و سایر شهدا مدد بجوییم تا بتوانیم از وجود آن‌ها بهره ببریم.

وی افزود: البته باید بررسی کنیم که آن‌ها چه اقداماتی انجام دادند که موجب شد تا به چنین رتبه‌ای برسند و با الگو گرفتن از این اقدامات به چنین مراتبی برسیم.

سردار فدوی با بیان اینکه باید شهیدانی همچون حجازی را الگوی خود قرار بدهیم، تصریح کرد: شهید حجازی با طمأنینه و سعه صدری که داشت در همه مسئولیت‌های خود در پاسداری از انقلاب اسلامی، این ویژگی خود را بروز می‌داد.

وی ادامه داد: او در سال‌های حضور در جبهه مقاومت موجب اقتدار و اوج‌گیری این جبهه شد و نقش بسیار موثری در این‌ باره ایفا کرد. البته شهیدانی همچون سردار زاهدی نیز در این میان نقش بسیاری ایفا کردند.

جانشین فرمانده کل سپاه پاسداران با اشاره به اینکه در اصل دوم قانون اساسی تاکید جدی بر موضوع پشتیبانی از مظلوم و دفاع در مقابل ظالم شده است، تاکید کرد: سپاه پاسداران با قدرت این تکلیف و این دستور را به اجرا گذاشت و بسیاری از پاسداران و مسئولان سپاه پاسداران در این رویه قرار گرفتند و حداکثر تلاش خود را انجام دادند همچون شهیدان حجازی، سلیمانی، زاهدی و بسیاری از شهدا.

وی با اشاره به مبارزات حضرت امام خمینی(ره) با آمریکا و رژیم صهیونیستی ادامه داد: ۶۰ سال پیش با شروع نهضت اسلامی، امام خمینی(ره) خبیثان آمریکایی و صهیونیسم را مورد حمله مستقیم قرار داد و بعد از ۶۰ سال بیش از ۹۲ درصد از کشورهای جهان همان مطلبی که ایشان مطرح کرده بودند را در ۲۰۰ روز گذشته تکرار کردند.

جانشین فرمانده کل سپاه با اشاره به اینکه تفکر و شاخصه انقلاب اسلامی در اقصی نقاط دنیا به یک مکتب تبدیل شده است، بیان کرد: این در اثر حرکت عظیم انقلاب اسلامی بود و پس از نقطه عطف او یعنی پیروزی انقلاب اسلامی به یک جریان مستمر تبدیل شد که تفکر، روند و شاخصه‌های انقلاب اسلامی در اکثر نقاط دنیا البته آن‌هایی که به انقلاب اسلامی نزدیک‌تر بودند، انجام شده است.

وی افزود: امروز در مرکز شیطان بزرگ در آمریکا علیه نظام استکباری آمریکا و صهیونیست‌ها شعار داده می‌شود که به طور خاص در روزهای اخیر در دانشگاه‌های آمریکا آن را شاهد هستیم.

سردار فدوی ادامه داد: این روند منحصر به مسلمانان، شیعیان و جبهه مقاومت نیست البته به همه مستضعفان عالم که تحت ظلم قرار گرفتند هم موکول نیست بلکه همه کسانی که از دل خود از آنچه شیاطین مانند شیطان بزرگ آمریکا و ایادی آن همچون رژیم صهیونیستی به وجود آورده‌اند، اعلام برائت می‌کنند و علیه سردمداران آن شعار می‌دهند. این حرکت یک حرکت شتابدار و رو به جلو است که دائماً تداوم دارد.

جانشین فرمانده کل سپاه با اشاره به فرامین فرمانده معظم کل قوا در حمایت از جبهه مقاومت تصریح کرد: امام خامنه‌ای (مدظله‌العالی) به ما دستور داده است تا مطابق با فرامین خداوند متعال از مظلومان حمایت کنیم.

وی ادامه داد: ما پشتیبانی از مظلوم در برابر ظالم را دائما ادامه می‌دهیم یعنی آن‌هایی که می‌خواهند در برابر ظلم ظالمان و مستکبرین ایستادگی کنند و حریت و آزادگی را که در خلقت همگان قرار دارد به منصه ظهور برسانند و این روند هر روز ادامه دارد.

جانشین فرمانده کل سپاه پاسداران در ادامه ضمن اشاره به تحولات غزه در مبارزه با رژیم صهیونیستی اظهار کرد: چقدر زیبا در این ۲۰۰ روز جلوه‌گری کردند کسانی که شاید ۱۰ سال پیش اسمی از آن‌ها وجود نداشت. هنگامی که خبیثان آمریکایی و ایادی آن‌ها به یمن حمله کردند، گفتند که یمن فقیرترین کشور جهان است و طی یک یا دو هفته می‌توانیم به مقاصد خود دست پیدا کنیم.

وی ادامه داد: همچون یمن، جبهه مقاومت در عراق حزب الله لبنان چرا که بر اساس قاعده‌ای که خداوند با صراحت در قرآن کریم اعلام کرده است اقدام کردند یعنی انجام تکالیفی که خداوند بر عهده آن‌ها قرار داده است. البته تکالیفی که خداوند بر عهده بندگان خود گذاشته است پیش از تکلیف توانمندی اجرای آن را به بنده خود داده است.

سردار فدوی تصریح کرد: خداوند هیچ تکلیفی را برای بنده خود مشخص نکرده که نتواند انجام دهد. ما در طی ۴۵ سال پس از پیروزی انقلاب اسلامی این مورد را مشاهده کرده‌ایم و ظهور و بروز داشته است.

وی ادامه داد: مستکبرین عالم فکر نمی‌کردند که روزی در منطقه غرب آسیا آنچنان توانمندی به وجود بیاورد که اساس آن‌ها را زیر سوال ببرد و برده است.

در این مراسم که در مسجد پیامبر اعظم (ص) شهرک شهید محلاتی برگزار شد،  سردار سرتیپ پاسدار «اسماعیل قاآنی» فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، سردار سرتیپ «محمد شیرازی»رئیس دفتر فرمانده معظم کل قوا، سردار سرتیپ پاسدار «محمدرضا فلاح‌زاده» جانشین فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، «محسن رضایی» دبیر شورای‌ عالی هماهنگی اقتصادی سران قوا، سردار سرلشکر «محمدعلی جعفری» فرمانده قرارگاه فرهنگی، اجتماعی بقیةالله (عج)، «مهدی فضائلی» عضو دفتر رهبر معظم انقلاب اسلامی، سردار سرتیپ بسیجی «محمدرضا نقدی»معاون هماهنگ‌کننده سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، سردار سرتیپ «اسماعیل احمدی‌مقدم» رئیس دانشگاه عالی دفاع ملی، حجت‌الاسلام والمسلمین «عبدالله حاجی‌صادقی» نماینده ولی فقیه در سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، حجت‌الاسلام‌والمسلمین «حیدر مصلحی» رئیس سازمان نشر آثار و ارزش‌های مشارکت روحانیت در دفاع مقدس، سردار سرلشکر «مصطفی ایزدی» فرمانده قرارگاه سایبری و تهدیدات نوین قرارگاه مرکزی خاتم‌الانبیاء (ص)، حجت‌الاسلام والمسلمین «علی محمدی‌سیرت» مسئول نمایندگی ولی فقیه در نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، سردار «حسین اشتری» مشاور عالی رئیس ستاد کل نیروهای مسلح، سردار «قاسم قریشی» جانشین رئیس سازمان بسیج مستضعفین، سردار سرتیپ دوم «یدالله جوانی» معاون سیاسی نمایندگی ولی فقیه در سپاه و جمعی از مسئولان لشکری و کشوری و خانواده شهید حجازی حضور داشتند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • مردمی کردن بازسازی عتبات، ایده‌ شهید حاج قاسم سلیمانی بود
  • یادواره شهید دانشجو در روستای داربیدخون
  • یادواره شهید دانشجو در خانوک
  • جانشین فرمانده کل سپاه: شهید حجازی موجب اقتدار و اوج‌گیری جبهه مقاومت شد
  • سردار فدوی: شهید حجازی موجب اقتدار و اوج‌گیری جبهه مقاومت شد
  • سردار فدوی: امام خمینی (ره) خبیثان آمریکایی و صهیونیسم را مورد حمله مستقیم قرار داد/ 92 درصد از کشورهای جهان طی 200 روز گذشته، همان مطالب 60 سال پیش امام خمینی در خصوص آمریکا را تکرار کردند
  • به سردار سلیمانی گفتم اسارت شما هزینه زاست، به‌دست دشمن بیفتید چه؟
  • سردار فدوی: شهید حجازی در توانمندسازی جبهه مقاومت نقش موثری ایفا کرد
  • سردار فدوی: نقش شهید حجازی در توانمندسازی مقاومت موثر است
  • سومین سالگرد سردار شهید سید محمد حجازی